Jahodový koláč s ovsenými vločkami a tvarohom

Dezert či raňajky? S týmto koláčom si splníte obe želania, pritom pôžitok bude vždy skvelý.

Jahodový koláč s ovsenými vločkami a tvarohom
23. MÁJ 2018

Ak hľadáte koláč, v ktorom nemá prevahu múka, tak ste tu správne. Najviac si na ňom cením tú vláčnosť, ktorú mu nedávajú len jahody, ale práve zloženie cesta. Nie je to žiaden suchár. Veď vyskúšajte. V období jahôd ho určite oceníte.

Suroviny:

  • 80 g hladkej špaldovej múky
  • 100 g jemných ovsených vločiek
  • 240 g bieleho jogurtu
  • 100 g tvarohu
  • 3 vajcia
  • 3 PL kokosového cukru
  • 1 PL oleja
  • 2 ČL prášku do pečiva
  • 100 g jahôd

 

Postup:

1. V miske zmiešame vločky, múku a prášok do pečiva. 

2. V druhej miske zmiešame jogurt, vajíčka, cukor, tvaroh a olej. 

3. Mokrú zmes postupne primiešame k suchej zmesi a poriadne zamiešame.

4. Vylejeme na malý plech (cca 22x20cm) vystlaný papierom na pečenie.

5. Na vrch poukladáme nakrájané jahody.

6. Pečieme 35 minút na 180 stupňov.

Dobrú chuť.


Autor článku

Janašlm

Jana Šimkovičová

Píšem o tom, čo práve zažívam, a je toho veľa! Všetko sa v mojom živote točí okolo zdravého životného štýlu. Mám taký cieľ, a myslím, že reálny. Žiť spokojný, vyrovnaný a pohodový život. Ak to máte podobne, tak vás môžem na jeho ceste sprevádzať.

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Jahodový koláč s ovsenými vločkami a tvarohom

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 

Burza

Pre vloženie inzerátu musíte byť prihlásený!
Registrovať | Prihlásiť
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 2112
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.