Svieži jablkovo-tvarohový pohár

Branislav Lobotka

Je ideálnou voľbou na horúce letné dni, ako ľahká a chutná desiata či olovrant, ale oceníte ho aj pri vode, v práci či na cestách.

Jablkovo-tvarohový pohár
Zdroj: Tatiana Gernátová, NABITÁ KUCHÁRKA
23. JUL 2019

Príprava: 20 minút

Porcie: 3

Jablková poleva:

  • 1 väčšie jablko
  • 1 bio škoricový cukor
  • hrsť vlašských orechov nasekaných nadrobno

Plnka:

  • 1 jemne hrudkovitý tvaroh (250 g)
  • 1 kyslá smotana (250 ml) – môžete použiť aj grécky jogurt
  • sladidlo podľa chuti
  • 1 lyžička vanilkového extraktu

Postup:

Poleva: Jablko nakrájame na kocky, dáme do hrnca, pridáme škoricový cukor, premiešame, prikryjeme pokrievkou a necháme chvíľku podusiť za občasného miešania, kým jablká nezmäknú. Keď máme hotovo, pridáme oriešky, vytvorí sa nám krásne ťahavá konzistencia. Necháme vychladnúť a medzitým si pripravíme plnku.

Plnka: Všetky ingrediencie vymiešame na krém mixérom na krém a máme hotovo. Krém rovnomerne navrstvíme do pohárov a polejeme jablkovou polevou (poháre môžete použiť 2 veľké alebo 4 menšie). Vrch môžeme ozdobiť mandľovými lupienkami a dáme do chladničky na hodinu odpočívať.

Výživové hodnoty na 1 porciu: 1393 kJ, 331 kcal, 17 g tukov, 18 g bielkovín, 25 g sacharidov, GL priemer 5

Tento zdravý a chutný recept plný energie nájdete v knihe NABITÁ KUCHÁRKA, spolu s ďalšími 70 overenými receptami od viac než 40 najlepších trénerov a osobností z prestížnej súťaže FIT LEADER. 

nabitá kuchárka


DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Svieži jablkovo-tvarohový pohár

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 

Burza

Pre vloženie inzerátu musíte byť prihlásený!
Registrovať | Prihlásiť
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 2739
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.