Ovocná “želatína”
26. JUL 2015

Ovocná “želatína”

Melón je skvelým zdrojom lykopénu, ktorý je užitočný ako prevencia i pomocný prostriedok pri rakovine prostaty. 

Suroviny:

  • 1/4 melónu
  • 100 g červených ríbezlí
  • 5 g agar agar (prášok z rias na výrobu želatíny)
  • 0,1 dcl vody

Postup:

Melón pokrájame na kúsky a rozmixujeme na šťavu, aby sme mali zhruba 0,5 l. Na dno sklenenej misky položíme umyté ríbezle. Môžete použiť akékoľvek iné ovocie, ktoré máte radi alebo je k dispozícii. Vo vode si rozmiešame agar a privedieme do varu. Za stáleho miešania povaríme asi 1 minútu a vlejeme do melónovej šťavy. Premiešame a rýchlo vylejeme na ríbezle v miske. Dáme do chladničky a necháme asi 20 minút stuhnúť. Dobre vychladené osvieži viac ako ktorýkoľvek nanuk.

Zdroj receptu: zdraviebezliekov.sk 

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Čokoládovo-banánové nanukyČokoládovo-banánové nanuky

 

 

Najlepší fitness cheesecake bez cukruNajlepší fitness cheesecake bez cukru

 

 

Jahodová čokoládaJahodová čokoláda


Autor článku

Evablaho

Eva Blaho

Koncom roka 2011 som sa vrátila z Austrálie, kde som vyštudovala naturopatiu a nutričné poradenstvo. Na základe tejto skúsenosti som získala úplne iný pohľad na stravu, zdravie a životný štýl. Rozhodla som sa nenechať si tieto informácie iba pre seba. Prišla som späť na Slovensko a odvtedy pomáham ľuďom a šírim zdravé informácie prostredníctvom konzultácií, kurzov varenia, prednášok a chutných receptov.

http://www.zdraviebezliekov.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Ovocná “želatína”

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 

Blog

Tréning

Ďalšie články

Výživa

Ďalšie články

Inšpirácie

Ďalšie články

Štýl