Chrumkavá zelenina s hlivou a špargľou

Jana Šimkovičová

Jedlo hotové v priebehu 15 minút, ktoré je ľahké, zdravé a chutné. 

Chrumkavá zelenina s hlivou a špargľou
Zdroj: Jana Šimkovičová
11. JUN 2020

Suroviny:

  • 100 g hlivy ustricovej
  • 1 cuketa
  • 1/2 balenia zelenej špargle
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 3 mrkvy
  • 150 g cíceru
  • maslo ghee alebo olej
  • soľ, korenie, kurkuma
  • bylinky (petržlenová vňať, oregano, bazalka)
  • ryžové rezance
  • 1 PL tekvicového oleja
  • bryndza


Postup:

Na masle ghee si jemne podusíme nadrobno nakrájanú hlivu.

Pridáme nadrobno nakrájaný cesnak. 

Postupne pridáme zeleninu od najtvrdšej, čiže najprv mrkvu, trochu neskôr cuketu a špargľu. 

Zeleninu s hlivou podusíme a ku koncu jemne na vyššom stupni opražíme dochrumkava. Nemusí byť úplne mäkká.

Pridáme uvarený cícer.

Dochutíme soľou, korením, kurkumou a bylinkami.

Keď vypneme sporák, pridáme tekvicový olej.

Odporúčam navrch rozdrobiť bryndzu, dodá ďalšiu skvelú chuť aj super proteíny.

Ja toto jedlo zvyknem servírovať s ryžovými rezancami, ktoré sa mi k tomu veľmi hodia. Sú uvarené behom niekoľkých minút. Sýte, ľahké, výživné a, samozrejme, chutné. Odporúčam aj ako prílohu k mäsu. Cestoviny pokojne vymeňte za obilninu či pseudoobilninu, teda za ryžu, pohánku, quinou, bulgur a podobne.

Ďalšie chutné fit recepty do 30 minút nájdete aj v knihe ZDRAVÉ RÝCHLOVKY, ktorú pre vás pripravil tím najlepších trénerov a známych osobností.

zdrave rychlovky

Potrebujete popri zdravej a vyváženej strave nakopnúť aj k cvičeniu? Sledujte môj profil na Instagrame

instagram


DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Chrumkavá zelenina s hlivou a špargľou

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 

Burza

Pre vloženie inzerátu musíte byť prihlásený!
Registrovať | Prihlásiť
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 2943
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.