Čoko-chia puding s malinami
Chia semienka sú schopné absorbovať viac ako deväťnásobok svojho objemu vo vode (vytvoria gél). Tento gél spôsobuje pomalý prestup sacharidov do tela. Ďalšou vlastnosťou semienok je ich vysoká antioxidačná aktivita. Chia semienka sú výborným zdrojom vitamínov B, medzi nimi aj vitamínu B-17 (amygdalín). Amygdalín má protirakovinové vlastnosti. Ľudia s rakovinovým ochorením ho môžu užívať ako doplnok v menšom množstve.
Na prípravu 2 porcií potrebujeme:
- 4 kopcovité PL chia semiačok
- 4 ks sušených ďatlí
- 2 banány
- 1 PL kakaa
- 1 PL karobu
- 8 ks malín
Postup prípravy:
Chia semiačka namočíme do vody, necháme ich 10 minút absorbovať všetku vodu. Potom všetky ingrediencie okrem malín hodíme do vitamixu a vymixujeme na hladký krém. Ak by sa vám to zdalo husté, stačí zaliať 1/3 pohára vody. V bežnom mixéri to môžete vyskúšať tiež, ale pravdepodobne nedosiahnete takú hladkú konzistenciu. Maliny popučíme vidličkou a nalejeme na puding pripravený v mištičkách.