Fašírky z červenej šošovice

Sú lahodné, sýte a zdravé, ako stvorené na fit obed či večeru.

Fašírky z červenej šošovice
18. OKT 2019

Celkový čas prípravy: 30 minút

Počet porcií: 12

Suroviny:

  • 250 g mletého hovädzieho mäsa
  • 80 g jemných ovsených vločiek
  • 120 g červenej šošovice
  • 3 PL slzovky
  • 1 jarná cibuľka
  • 1 ČL himalájskej soli
  • 1 ČL korenia na fašírky
  • 1 PL horčice
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 vajíčko
  • strúhanka na obalenie fašírok

Postup:

Červenú šošovicu uvaríme domäkka v 150 ml vody.

Medzitým si dáme variť slzovku v 220 ml vody a varíme ju 20 minút. Ak pridáme kombu riasy, dodáme jej minerály a skrátime čas varenia.

Ovsené vločky zalejeme teplou vodou na 1 minútu, nech napučia.

Všetky suroviny dobre premiešame a necháme chvíľu odstáť.

Zo zmesi tvarujeme okrúhle fašírky, ktoré obalíme v strúhanke a položíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Ak sa ponáhľame, môžeme fašírky opražiť na malom množstve ghí masla.

Podávame s novými zemiakmi pripravenými v pare, s jarnou cibuľkou a dižónskou horčicou.

Výživové hodnoty na 1 porciu: 1880 kJ/447 kcal, 11 g tukov, 42 g sacharidov, 25 g bielkovín, GL priemer 100 g 10

Tento zdravý a chutný recept nájdete v knihe ZDRAVÉ RÝCHLOVKY, spolu s ďalšími 60 overenými receptami, ktoré si pripravíte jednoducho a rýchlo do 30 minút.

Zdravé rýchlovky


Autor článku

LenkaM

Lenka Mančíková

Volám sa Lenka Mančíková, venujem sa homeopatickému poradenstvu, zdravému životnému štýlu a pečeniu zdravých koláčov. VIac o mne nájdete na stránke: www.kolacebezprace.sk.

www.kolacebezprace.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Fašírky z červenej šošovice

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 

Burza

Pre vloženie inzerátu musíte byť prihlásený!
Registrovať | Prihlásiť
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 2710
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.