Pridaj sa do LETNÉHO SHAPU so Supershape, začať môžeš aj DNES!

LETNÝ SHAPE 2025

Kváskové lievance

Ak vám zostane pri pečení chleba navyše kvások, skúste tieto lievance. 

Lievance
13. OKT 2016

Cesto (16 lievancov):

  • 120 g hotového ražného celozrnného kvásku (už prekvaseného cez noc)
  • 50 g vločiek
  • 100 g špaldovej celozrnnej múky
  • 70 g pohánkovej múky
  • 260 ml mandľového mlieka (môže byť aj normálne mlieko)
  • 2 ks vanilkový cukor
  • lyžica kokosového cukru alebo ryžového sirupu
  • 1 vajíčko
  • môžete pridať mak podľa chuti

Postup: 

Všetky suroviny okrem vajíčka dobre premiešame, prikryjeme igelitom a dáme prekvasiť aspoň na dve hodiny. Samozrejme, záleží od sily kvásku. Ak uvidíte bublinky, je ten správny čas pridať vajíčko. Dobre premiešame a necháme prikryté kvasiť ešte minimálne polhodinu.

Ak by ste robili cesto večer, kľudne zamiešajte na lievance a nechajte kvasiť celú noc na kuchynskej linke. Ráno pridajte iba vajíčko a máte slávnostné raňajky.

Lievance vyprážame na panvici potretej ghí maslom. Podávala som ich s ricottou a marhuľovým džemom alebo s čerstvým mangom.

Zdroj: kolacebezprace.sk

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Hriešne dobré lievance bez cukruHriešne dobré lievance bez cukru

Ideálne raňajky, ktoré naštartujú tvoj deň. 

 

Lievance s ovocným tvarohomLievance s ovocným tvarohom

Lievance sú vhodnými raňajkami, ktoré sa dajú pripraviť aj deň vopred a ráno ich stačí ohriať.

 

Malinovo–ríbezľové lievanceMalinovo–ríbezľové lievance

Tento rýchly a vo finále vynikajúci dezert som si vymyslela, keď som mala chuť na sladké a nechcela som zaťažiť organizmus zbytočným cukrom.


Autor článku

LenkaM

Lenka Mančíková

Volám sa Lenka Mančíková, venujem sa homeopatickému poradenstvu, zdravému životnému štýlu a pečeniu zdravých koláčov. VIac o mne nájdete na stránke: www.kolacebezprace.sk.

www.kolacebezprace.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Kváskové lievance

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.