Tukoláč

Maškrta, ktorá chutí príjemne sladko, ale je nabitá hlavne prospešnými tukmi. 

Tukoláč
Zdroj: Tatiana Kušnírová, NABITÁ KUCHÁRKA
30. AUG 2019

Príprava: 30 minút

Porcie: 12

Suroviny na cesto:

  • 200 g horkej čokolády s obsahom kakaa min. 70 %
  • 75 – 100 g masla (poprípade kokosového oleja)
  • 3 vajcia z voľného chovu
  • 50 g kokosu

Suroviny na vrchnú vrstvu:

  • 250 g mascarpone (poprípade vyšľaháme smotanu)
  • čerstvé alebo mrazené bobuľové ovocie
  • chia semiačka

Postup:

Horkú čokoládu a maslo rozpustíme vo vodnom kúpeli. V jednej miske si zmiešame čokoládu so žĺtkami a kokosom. Z bielok vyšľaháme sneh a vmiešame do zmesi. Celé cesto vylejeme na plech, ktorý môžeme vystlať papierom na pečenie, a necháme piecť cca 15 minút pri teplote 180 stupňov Celzia. Potom ho vyberieme a necháme vychladnúť. Po vychladnutí dáme navrch mascarpone, bobuľovité ovocie a chia semiačka.

Výživové hodnoty na 1 ks: 4 031 kJ/959 kcal, 83 g tukov, 32 g sacharidov, 15 g bielkovín, GL priemer 3

Tento zdravý a chutný recept plný energie nájdete v knihe NABITÁ KUCHÁRKA, spolu s ďalšími 70 overenými receptami od viac než 40 najlepších trénerov a osobností z prestížnej súťaže FIT LEADER. 

nabitá kuchárka


Autor článku

MichalP

Michal Pataky

Moje meno je Michal Pataky a som zakladateľom internetového obchodu protrening.sk, autorom blogu michalpataky.com podnikateľom, propagátorom zdravého životného štýlu, trénerom, rekreačným športovcom, blogerom a človekom, ktorý raz zmení celé Slovensko.

www.michalpataky.com

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Tukoláč

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 

Burza

Pre vloženie inzerátu musíte byť prihlásený!
Registrovať | Prihlásiť
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 2634
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.