Tip bežkyne Romany: Moja výživná večera po behu
Výkonnosť každého športovca nezávisí len od poctivých a pravidelných tréningoch. Rovnako dôležitá je výživa, či už pred alebo po tréningu. A keďže inšpirácií nie je nikdy dosť, prinášame vám výživný recept na večeru po bežeckom tréningu.
Romana Komarňanská sa behu venuje už niekoľko rokov. Sympatickú blondínku môžete stretnúť na rôznych pretekoch a maratónoch, ako aj medzi našimi #mygirls.
Zvyčajný čas jej tréningu je od 17:30 do 18:30. „Po každom tréningu by mala nasledovať fáza regenerácie, kedy sa vyžaduje hlavne doplnenie potrebných živín, „ zdôrazňuje Romana a dodáva: „Aby telo dostalo kvalitnú a vyváženu stravu potrebuje sacharidy. Tie tvoria dôležitú časť regenerácie. Čo rozhodne nesmieme vynechať sú proteíny, ktoré regenerujú svalovú hmotu a tiež tuky.“
Romana nám prezradila recept na jej obľúbenú večeru, ktorej príprava nie je časovo náročná. Po tréningu si ju hravo zvládne pripraviť tak, že si k stolu sadá v čase medzi 19.00 až 19.30.
Špenátové tagliatelle s kúskami maslovej ryby
Potrebujeme:
- Špenátové tagliatelle
- Maslovú rybu
- Cherry paradajky
- Chilli olivový olej
Postup:
Uvaríme cestoviny. Maslovú rybu si ugrilujeme / osmažíme na panvici. Následne ju nakrájame na drobné kúsky. Cherry paradajky si umyjeme a nakrájame na drobné kúsky. Keď máme všetky suroviny takto pripravené, pridáme kúsky ryby a paradajok na cestoviny a pokvapkáme olejom.
Veríme, že vás Romanin recept rovnako inšpiruje. Ak by ste nám chceli poslať aj vy svoje obľúbené a výživné recepty, neváhajte nám ich zaslať na adresu: redakcia@cvicte.sk. Prajeme dobrú chuť :)