Var rýchlo a chutne s knihou ZDRAVÉ RÝCHLOVKY 2.

Zapečené cestoviny s ricottou

jemezdravo.eu

Ak máte radi kombináciu cestovín a syra, tak tento jednoduchý a rýchly fit recept vás určite poteší.

Zapečené cestoviny s ricottou
Zdroj: jemezdravo.eu
23. SEP 2022

Príprava: 15 minút

Tepelná úprava: 50 minút

Náročnosť: jednoduché

Počet porcií: 4

Nutričné informácie na 1 porciu:

574 kcal | 27,7 g bielkovín | 64,7 g g sacharidov | 23,2 g tukov

Ingrediencie

- 300 g ľubovoľných cícerových cestovín v suchom stave (možno nahradiť celozrnnými pšeničnými)

- 250 g mozzarelly

- 200 g ricotty

- 1 lyžica olivového oleja

- 400 g krájaných paradajok v plechovke

- 1× stredná žltá cibuľa (nakrájať najemno)

- 3 strúčiky cesnaku (nakrájať na plátky)

- 1 lyžička sušeného tymianu

- 1 lyžička sušeného rozmarínu

- čerstvá bazalka (na podávanie)

- soľ

- čierne korenie

Postup prípravy

1. Do hrnca napustite vodu, priveďte ju k varu, osoľte a cestoviny v nej uvarte podľa návodu na obale.

2. Na panvici rozohrejte 1 lyžicu olivového oleja. Pridajte najemno nakrájanú cibuľu a restujte cca 5 minút na strednom stupni.

3. Do panvice pridajte nakrájané strúčiky cesnaku a nechajte ich 2 minúty zatiahnuť.

4. Prilejte krájané paradajky, pridajte tymian a rozmarín, osoľte, okoreňte a nechajte 10 minút prevariť na miernom stupni.

5. Medzitým vyhrejte rúru na 180 °C, pripravte si misku na zapekanie s priemerom 25 cm a mozzarellu nakrájajte na väčšie kúsky.

6. Hotovú paradajkovou zmes zmiešajte s uvarenými cestovinami, ricottou a 1 nakrájanou mozzarellou.

7. Zmes s cestovinami preložte do zapekacej misy a obložte plátkami zvyšnej mozzarelly.

8. Misku vložte do rúry a zapekajte cca 20 minút pri teplote 180 °C.

9. Zapečené cestoviny ozdobte lístkami čerstvej bazalky a podávajte

Autor receptu: Tím Jeme zdravo

O kuchárke Jeme zdravo a úsporne 

Zamotala sa vám zo súčasných cien potravín hlava? Máme pre vás riešenie – novú kuchárku Jeme zdravo a úsporne. Kuchárka obsahuje 85 receptov na zdravé polievky, hlavné jedlá, desiate aj dezerty z bežných surovín, ktoré vám pomôžu ušetriť nielen peniaze, ale aj čas strávený v kuchyni. Nájdete v nej aj nákupný zoznam surovín a tipy na optimálne skladovanie. Vegetariánske, vegánske a bezlepkové recepty sú prehľadne označené.

Viac informácií o kuchárke vrátane ukážky receptov nájdete na webových stránkach www.jemezdravo.eu. Nájdete tam aj mnoho ďalších receptov na každý deň od raňajok cez obedy až po zdravé maškrty.


DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Zapečené cestoviny s ricottou

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.